במיה

.

B3a

.

טיולים, נסיעות, אריזות ופריקות, קייטנות, הסעות, איסופים, אירוחים, בישולים, סידורים, פרידות. אני ממש אוהבת את חופשת הקיץ- היא מוציאה משיגרה ומאפשרת התפרעויות קטנות, בקרים שלא ממהרים וזמנים נזילים. היא גם מותירה מעט זמן לעצמי ולכן אני לא נמצאת כאן הרבה. ולפעמים מתגעגעת.

.

B1

B2

B5

B4

זוהי עונת הבמיה האהובה עלי, אין לי יכולת לעבור לידה ולא לחפון ממנה בשקית ולקחת הביתה. ואז לנסות ולמצוא דברים חדשים שאפשר לעשות איתה.

היא היתה כאן כבר מבושלת ברוטב עגבניות  וצלויה בתנור עם תבלינים. ועכשיו מגיעה בשלישית- במחבת עם שום ורוזמרין, שחוברים אליה בדיוק טעמים משובח. זוהי שיטה קלה ומהירה שיכולה לשמח אוהבי במיה מושבעים כמוני, בכל מקום: בטיול על גזיה או מדורה, בבית במחבת.

IMG_0230a

הבמיה הזו טעימה לוהטת ישר מהמחבת, אז יש לה איכויות 'אל-דנטה' פריכות. אם נותנים לה מנוחה קצרה, היא מרככת פינות וטעמים. אפשר להגיש על תלולית של יוגורט עשיר ואפשר לשדך עם קציצות דגים מטוגנות ולקבל ארוחת- חגיגה קטנה, כמו שמיכל ואני עשינו.

*  *  *

במיה מוקפצת ברוזמרין ושום   ככה וככה

זה קיץ- זמנים נזילים מתכונים נזילים, תזרמו איתי

* במיה קטנה זה אחלה, במיה ארוכה וגדולה זה אחלה גם.

.

שניים-שלושה חופנים של במיה

שמן-זית ברוחב-לב

5-6-7 שיני שום גדולות

ענף רוזמרין קטן- מחטים בלבד

צ'ילי טרי – לפי כמה שאוהבים. אם אין- יבש.

מלח

לימון

ניקוי הבמיה-  בעזרת סכין קטנה וחדה, בתנועה סיבובית, מנקים את דפנות הבמיה אך משאירים את מרכזה גבוה יותר, כמו עפרון מחודד. למה? ככה למדתי- זה אמור למנוע מהרירים לצאת. (אל תגידו שאמרתי אבל כשהיא טריה אפשר פשוט לטגן אותה כמו שהיא ולא יקרה כלום).

מחממים במחבת רחבה שמן-זית ומוסיפים את הבמיה. מתבלים במלח ומטגנים על להבה גבוהה. מדי פעם מערבבים כך שהבמיה תצלה מכל צידיה. בינתיים פורסים את השום למקלות ארוכים וגסים ופורסים את הצ'ילי דק. כשהבמיה צלויה, מוסיפים שום, רוזמרין וצ'ילי ומנמיכים את הלהבה. ממשיכים לבשל בעדינות, בערבוב אגבי, עד שהשום רך ומקורמל מעט והבמיה רכה. סוחטים מעל לימון ובודקים אם נחוצים עוד מעט מלח, חריפות או זילוף שמן-זית.

אפשר להגיש מעל יוגורט טבעי וסמיך, עם זילוף נוזף של שמן-זית מעל.

19 תגובות

מתויק תחת ביסים מהחיים, טבעוני, ירקות, ללא גלוטן, נסיעות וטיולים

19 תגובות ל-“במיה

  1. ליטל

    יופי שקפצת לבקר.והתמונות-חגיגה.המשך קיץ מהנה

  2. Aliza Bar

    מקסים כתמיד, מה עם הקציצות החמודות מעל הבמיה? אפשר מתכון?

  3. רוית

    תודה על מתכון שנראה מדליק בקלות ההכנה והטעם. מה לגבי הטיפול בבמיה לקראת הטיגון-האם צריך או לא לעשות משהו כמו לקטום קצוות או לרחוץ ולייבש? תודה מראש

  4. נשמע ונראה נהדר! באיזה שלב נכנס הרוזמרין? פיספסתי?

  5. בדיוק התווכחתי עם אימי בת התשעים שישבה וביד אמונה סובבה בסכין חד את הכיפה שבקצה הבמיה ואמרה שאין אפשרות בלי. אין כזה דבר אין אפשרות ! אנסה בזכות האומץ שנתת לי 🙂

  6. נפלא. אני נכנסת כל יום לראות אם יש כבר פוסט חדש, וסופסוף יש פוסט. התגעגעתי. ובמיה אצלי זה פייבוריט

  7. איריס

    סליחה על המוגבלות אבל לא מצליחה להבין את שלב הניקוי – מכניסים סכין לתוך הבמיה? ואיך זה קשור לקצוות ?

    • הילה

      לא, מגלפים בעדינות את דפנות הקצה כך שמרכז הגבעול נשאר מחודד וגבוה מעט. התוצאה נראת קצת כמו קצה של עפרון מחודד. אפשר לראות את זה בתמונת הבמיה המוכנה.

  8. מיכל

    כמה יפה, קריר ושפוי אצלך ובמיה זה תמיד מתאים. נשיקות

  9. נטע ש

    גם אני מחובבי הבמיה המושבעים. המתכון שלך לבמיה צלויה בתנור אהוב עלי מאד גם כי הוא ממש אבל ממש פשוט להכנה וגם כי הוא פשוט טעים. אפשר לשאול מה המאכל המגרה שבתמונה הראשונה בפוסט זה (ולקבל מתכון כמובן)?

    • הילה

      זו הבמיה שכאן, בתוספת קציצות דג קטמות (יש לינק למתכון בפוסט עצמו, היכן שאזכרתי את הקומבינציה הזו) על יוגורט.

  10. אילת

    ואם אני לא אוהבת צ'ילי? אפשר לוותר?

  11. גילי

    הכנתי אתמול את הקומבינציה כולה – הבמיה (עם טימין במקום רוזמרין) עם הקציצות (מקוד) ויוגורט לבן און-דה-סייד. יצא מעולה שבמעולה! החבר'ה ליקקו את האצבעות תרתי משמע.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s