פברואר 15, 2009...7:09 am

ולנטיין וטארט שוקולד

קפוץ לתגובות

 

img_8225c2

בתי הרומנטיקנית בציור מגיל 1/2 5

טירוף הולנטיין עדיין לא שכך. הכנו ברכות לכל הכיתה והגן, חגגנו במסיבה בביה"ס (מה זה, אנשים לא עובדים?!) וטרם ירד הסוכר בדמנו (אצל הנסיכה היו עוגות, שרשראות של סוכריות, מזרקה של שוקולד וטונות  מרשמלו). בערב הכנו פיצה בצורת לב, פתחנו את עשרות הברכות שהצאצאים קיבלו מחבריהם  וקיבלנו את פני השבת ואת פניו של עוד סופשבוע ארוך - הלוא הוא 'יום הנשיאים'.

 

img_8389a

 החלטתי לחגוג את ולנטיין גם איתכם  ולרגל המאורע, בחרתי בטארט השוקולד של 'city bakery'  שבניו-יורק. מורי, הבעלים, שיחק אותה ערמומי ולא כלל את המתכון בספרו המקסים. לא עזר לו כי אני חושבת שהצלחתי לשחזר את הטעמים.

אם כבר טארט שוקולד אז זה האחד. בצק שוקולדי דק ופריך שמחזיק רק בקושי את מלית השוקולד העשירה ובעלת המרקם החלק והקטיפתי. (אם אתם בניו-יורק אל תפספסו! ותקנו גם את ה'פראצל- קרואסון' שהוא חמאתי וקצת מלוח ומשלים באופן יוצא- דופן את חויית השוקולד..אבל זה כבר לפוסט אחר.)

אז כן, לא הדבר הכי פשוט בעולם- טארט. בצק קצת בעייתי ומתכווץ ולא עוזר לי כלום- לא הקפאה ולא משקולות. אבל לאירוע חגיגי ההשקעה בהחלט משתלמת.  הטארט משובח בהחלט ההחלטים.

 

xx1

 

* לפני המתכון הרי לכם טיפ קישוט של לבבות! כמו שניתן לראות, בעזרת קיסם או שיפוד יש לחצות את הטיפה הלבנה במרכזה ולהמשיך כלפי מטה. אפשר להשתמש בטכניקה החמודה הזו במרקים, רטבים, בראוניס שוקולד- גבינה ובעצם כל קינוח שמרקמו נוזלי אך סמיך. חשוב- צריך לשים לב שסמיכות שתי התערובות תהיה זהה. במקרה הזה, אם הלבנה כבדה יותר, היא פשוט תשקע או במקרה הדליל, לא תצליח להחזיק את צורת הלב. 'טריקי' אך לא ממש קשה.  אופציה קלה ונוחה מספקת בדר"כ שמנת חמוצה, מדוללת במעט חלב או מים לסמיכות הרצויה. היום החלטתי להשתמש במשהו קליל יותר לטארט המעודן הזה. בכדי להגיע למרקם הרצוי (ויש לזכור שמדובר בכמות קטנטונת),  חיממתי מעט שמנת מתוקה (1/6 כוס בערך) והוספתי לה שורת שוקולד לבן. נתתי לחום להמיס את השוקולד, ערבבתי היטב וסיננתי. למרות שאני אישית לא מחבבת שוקולד לבן, במקרה הזה הוא עוזר להסמכת השמנת. עוד משהו ששמתי לבי אליו, הוא שיש לחכות שניותיים לאחר הזלפת הטיפה (עם כפית ), על- מנת לתת לה הזדמנות להתייצב. זהו, מפה זה קל!

 

img_8369a

 

טארט שוקולד         מתכון שהעברתי שינויים מתוך הספר:  Book of tarts\ Maury Rubin  

לבצק  (שכל-כך טעים גם לפני האפיה…)

120 גר. חמאה

120 גר. קמח

3 כפות שטוחות קקאו משובח

80 גר. אבקת סוכר

1 חלמון

למלית:

1/3  1 כוסות שמנת מתוקה

140 גר. שוקולד מריר (אני השתמשתי בשני סוגי ולרונה- 56%  ו-71% )- קצוץ

3 חלמונים

 מוציאים את החמאה ל- 10 דקות מהמקרר. מנפים יחד קמח וקקאו. מעבירים את החמאה לקערת המיקסר ומערבבים עם אבקת הסוכר עד לתערובת אחידה.  מוסיפים את החלמון ומערבבים. מוסיפים מחצית מתערובת הקמח- קקאו ומערבבים. מוסיפים את שארית הקמח ויוצרים בצק. יוצרים מהבצק דיסקית ומצפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעתיים. מרדדים על משטח מקומח ומעבירים לתבנית טארט או 'רינג' בקוטר 21-25  ס"מ. בעיקרון המתכון נוצר ל-6 טארטים אישיים. אני אפיתי ברינג של 25 ס"מ ושכבת השוקולד נמוכה. אם אופים בתבנית קטנה יותר, מפלס השוקולד יהיה גבוה יותר.

מכניסים למקפיא ל-30 דקות.

מחממים תנור ל-190 מעלות צלסיוס \ 375 פרנהייט.  אופים במרכז התנור כ-12 דקות. אני באמצע הוצאתי את התבנית ו'ישרתי' את הדפנות שצנחו עם סכין, על-ידי לחיצות. מצננים.

מבחן אפית תחתית הבצק.  אם אחרי צינון ניתן להחזיקה כך-הצלחתם! img_8332a 

 מחממים את השמנת בסיר קטן וכשמגיעה לרתיחה מכבים את הלהבה. מוסיפים את השוקולד. מחכים כדקה ומערבבים. מוסיפים את החלמונים, מערבבים ומסננים. יוצקים לתחתית הבצק ומצננים במקרר כשעה עד שמתיצב.

כמובן שכמו כל טארט הוא הכי טוב ביום בו נאפה אבל אם שומרים במקרר, הטארט עדיין טעים להפליא גם ביום המחרת.

 

img_8350a

  באהבה.

 

17 תגובות


כתיבת תגובה